Vinlagring i sentrum

Ta vare på godsakene

Helt siden vikingene seilte Europa rundt har vi nordmenn elsket å feire med alkohol og drikke. Den gang var det mjød som sto i sentrum, en alkoholholdig drikke basert på honning. I 1814, etter grunnlovssigneringen skulle det være akevitt som var seiersdrikken. Opp gjennom årene skulle mye feires her hjemme, og ved hver anledning var alkohol en ypperlig måte å ta festen til et nytt nivå. Vinen er en av de drikkene som har stått stødigst over den lange perioden Norge har gått på seier etter seier. Dermed er dette en drink vi nordmenn har kost oss med i lange tider. De siste 50 årene har alkoholomsetningen nesten doblet, og vinen skal ha mye av æren for det. Med rikdommen Norge anskaffet seg ved oljen, har vi fått en finere smak innen alkoholholdige drikker, og flere av oss har fått unnet oss en bedre opplevelse når vi drikker. I dag konsumeres også viner fra hele verden her hjemme i lille Norge, ettersom globaliseringen har tatt total overhånd. Det er noe helt eget med det å finne en vin fra sydlige strøk som virkelig passer din smak. Allikevel hadde nok de gamle vinkjennerne sydover revet seg i håret dersom de visste at vi oppbevarte vinen i kjøleskapet.

Vinstativ som tar vare på vinen

Det er så mange faktorer som er galt ved å oppbevare vinen i kjøleskapet at det nesten blir vanskelig å starte et sted. For det første er vin en av de mest dyrebare varene i verden, ettersom den blir bedre over tid dersom man oppbevarer den riktig. Hvorfor ville man oppbevare en slik investering i kontakt med andre varer en spiser og drikker daglig? Svaret er at nordmenn konsumerer de fleste viner innen 24 timer etter at man anskaffer de. Her handler det om mangel rundt kunnskap om hvordan vinen skal oppbevares, og ikke viljen til å utføre det. For å oppbevare vinen riktig bør den beholdes rolig i et temperert rom, helst rundt 15 grader. Luftfuktigheten bør verken være for fuktig eller for tørr, slik at en fuktighet på rundt 70% er passende. Til slutt er det ekstremt viktig at vinen oppbevares i avstand fra sollys. Selv den minste kontakt med sollys vil ødelegge vinen i lagringsprosessen. Med alt dette i minnet er det liten tvil om at vinstativ er en god investering. Wineandbarrels har en rekke lagringsmuligheter, som vinskap, vinkjøleskap og vinstativ. Vinstativ er et stilig møbel som virkelig kan fremheve din vininteresse for både familie og venner. Med et vinstativ får vinen den stabiliteten den fortjener, og den trenger ikke føle et rist hver eneste gang du velger å åpne kjøleskapet. Plasser gjerne vinstativet i et temperert rom med en høyere luftfuktighet, slik som kjelleren. Da slipper vinen å bli ekstremt kjølig i kjøleskapet, og dermed ødelegges over tid.

 

Gjør det riktige valget

Wineandbarrels har rett og slett det største utvalget av vinstativ i Norge. Her får du alt fra modeller som minner om møbler fra IKEA, til vinstativ som ligner de mest profesjonelle vinkjellere i verden. Utvalget er nøye plukket ut selv om det er mange modeller, så du kan være garantert at alle merkene er av den ypperste kvalitet. Alle vinstativene er designet med presisjon og kvalitet, og dette er virkelig et møbel som er verdt å vise fram, uansett hvilken modell som faller i smak. VinIkea er en av bestselgerne på den billigere siden av skalaen, og her får du det akkurat det det høres ut som. Vinstativet kan også påbygges etterhvert som du legger til flere viner i din samling. På den andre siden av skalaen finner vi Winerex. Dersom du virkelig skal renovere kjelleren din til en vinkjeller er dette et utmerket valg. Alle deres stativ er laget av kvalitetsfuru, slik at vinen har de stødigste og beste betingelsene. Wineandbarrels markedsfører også 10 andre modeller i tillegg til VinIkea og Winerex. Dermed har du et utvalg av hele 12 forskjellige kvalitetsmerker som garantert passer din smak og dine behov. Altfor mange nordmenn tar for lett på vinoppbevaring og det er nettopp derfor Wineandbarrels valgte å entre markedet. Mens vi beveger oss mot mer og mer vin, er det viktig at vi utdanner oss på hvordan vi kan ta opplevelsen enda lengere.